Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

15 жовтня 2006, 13:29
1 ліга

Первая лига. 14 тур. ФК "Львов" - "Крымтеплица" - 1:2

ФК "Львів": Паньків, Гриценко, Жданов, Деревльов, Щастливий, Гамарник, Г. Баранець (Теплий, 58) Б. Баранець, Баглай (Мазяр 65), Середа (Паськів 73), Лукашук (Войтович 60).

"Кримтеплиця": Вокальчук, Візавер, Мамутов (Бляхарський, 82), Монахов, Старгородський, Гайдаш (Лєонов 51), Саранчуков (Піцур 63), Трухін,Кармаліта (Вєчтомов 90), Свінціцкий, Онисько (Грищенко 77).

Голи: Середа 35 - Мамутов 40, Саранчуков 56.
Попередження: Щастливий 40, Середа 44, Гамарник 72 - Саранчуков 25, Монахов 33.

Поразка львів'ян від "Кримтеплиці" певною мірою стала несподіванкою. Адже якщо до виїзних поразок "Львова" у першій лізі вболівальники вже потроху почали звикати (лише одна мінімальна перемога у 2-му турі над сумським "Спартаком"), то у рідних стінах львівська команда виступала набагато впевненіше і до поєдинку з кримчанами лише одного разу покидала поле переможеною (0:1 у матчі проти "Нафтовика"). Як зізнався на післяматчевій пресконференції Олександр Гайдаш, у зустрічі з ФК "Львів" його команду повністю влаштувала б і нічия. Проте вміло використавши помилки львів'ян і не без часточки везіння, футболістам "Кримтеплиці" вдалось досягнути й більшого, а саме поїхати додому з трьома очками.

У першому таймі значно краще виглядала львівська команда, яку, за відсутності в основному складі Войтовича, на поле з капітанською пов'язкою вивів Артур Гриценко. Львів'яни створювали більше небезпечних моментів біля воріт суперника і частіше турбували голкіпера кримчан Сергія Вокальчука. Цікаву комбінацію провели Баглай, Г. Баранець, Гамарник і Середа, яка, втім, не завершилась влучним ударом останнього. У відповідь "Кримтеплиця" відповіла потужним пострілом Саранчукова, після якого м'яч пролетів біля стійки воріт. Досить активними були брати Баранці, які демонстрували індивідуальну техніку і завдали обороні

"Кримтеплиці" чималих труднощів. В одному з епізодів Борис Баранець в оточенні захисників протягнув м'яч у штрафний майданчик, де також добряче "повозив" кількох оборонців, однак на вирішальний удар сил вже не вистачило і львівський півзахисник влучив у воротаря. Втілити свою перевагу в забитий м'яч "Львову" вдалось завдяки вдало використаному стандарту. Кримські захисники зупинили сольний прохід лівим флангом Г. Баранця і арбітр матчу Олександр Циганков призначив штрафний удар. Лукашук навісив у карну зону, де м'ячем заволодів Середа, який з кількох метрів розстріляв ворота Вокальчука. Проте довго радіти своєму здобуткові львів'янам не довелось. Вже за кілька хвилин гравці "Кримтеплиці" відновили рівновагу. Причому зробили це практично з ідентичної стандарту. Кармаліта навісив у штрафний майданчик і Мамутов головою відправив м'яч у район дев'ятки. А вже під завісу першого тайму ФК "Львів" знову мав виходити вперед. Під час контратаки Б. Баранець з лівого флангу перевів "шкіряну кулю" на Лукашука, який виконав навіс на Середу. Владислав пробив "з другого поверху" і м'яч опинився у сітці воріт. Одноклубники вже підбігли вітати Середу з дублем, однак арбітр був іншої думки про епізод взяття воріт і зафіксував гру рукою. То ж замість дубля Олександр Циганков "нагородив" молодого нападника жовтою карткою. Після матчу Владислав Середа розповів головному тренеру ФК "Львова" Богдану Бандурі, що м'яч після удару головою трохи черкнув його руку, проте навмисної гри рукою не було.

Другий тайм розпочався у рівній боротьбі, у якій жодна з команд не мала переваги. А пропустили львів'яни значною мірою через власну помилку. Захисники "Львова" віддали пас назад на Паньківа, а голкіпер, вибиваючи м'яч, помилився, у результаті чого "смугастим" заволоділи кримчани. Цю небезпеку львівська оборона відвернула і не дала можливості відразу розстріляти свої ворота, проте гравці "Кримтеплиці" перевели м'яч за межі штрафного майданчика, звідки наніс удар Саранчуков. Невеликий рикошет від захисників і Паньків безсилий врятувати свою команду від голу. До закінчення матчу залишався майже цілий другий тайм, то ж львів'яни ще мали вдосталь часу, щоб відігратися. Богдан Бандура проводить кілька замін, які мали б підсилити атаку. Однак результату заміни не дали, а гравці "Львова" до фінального свистка лише одного разу могли врятувати матч, коли простріл Мазяра головою замикав Теплий – над перекладиною. Решту ж потуг львівської команди футболісти "Кримтеплиці" вміло зупиняли і зрештою й утримали переможний для себе рахунок.

Богдан Маркевич, UA-Футбол.com



Остальные результаты 14-го тура:

Оболонь - Динамо-ИгроСервис - 1:0
Волынь - ЦСКА - 0:1
Закарпатье - Энергетик - 1:0
Нефтяник-Укрнефть - Гелиос - 2:1
Подолье - Сталь - 1:1
МФК Николаев - Спартак С - +:-
Днепр - Борисфен - 1:0
ПФК Александрия - Десна - 2:0
Динамо-2 - Спартак И - 15 октября

После этой победы "Крымтеплица" поднялась на 5-ю строчку турнирной таблицы.
Відправити
  • Комментарии
Работает на Disqus