Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Олег Комуняр
18 листопада 2019, 19:05
Інтерв'ю

Олег Комуняр: "Якщо хтось думає, що Таврія просто помре – і все на цьому, то він помиляється"

Віце-президент ФФ АР Крим, небайдужий фан Таврії та один із ініціаторів її відродження Олег Комуняр повідомив "СпортАрене" нові деталі щодо «матчу-фантому» та поточної ситуації в кримському клубі.

– Передовсім, скажіть, будь ласка, які насправді причини невиїзду Таврії на матч, який міг скоротити відставання команди від сьомого місця?

– Як офіційна причина, яка подається керівництвом Таврії — відсутність фінансів. Втім, на виїзд у Краматорськ потрібна не така вже й велика сума. Тим більше, що коли ультрас Таврії почули про ситуацію, яка склалася, то й ті із нас, хто живе на материковій частині України, й ті, хто знаходиться в тимчасово окупованому Криму, готові були зайнятися пошуком фінансування на цей виїзд і знайти їх, є тверде переконання, що на матч з Авангардом-2 команда змогла б вирушити. Але, коли ми подзвонили в клуб і повідомили, що можемо знайти кошти, у відповідь почули: «Вже не треба». Як нам пояснили, уже надіслано офіційні листи в ПФЛ і клубу-супернику, а також відмінено відрядження суддів.

Для нас, тих, кому небайдужа доля Таврії, ця ситуація незрозуміла та неприпустима. Кошти на один виїзд можна було б знайти. А тепер трапилася велика ганьба. Вперше за шестидесятирічну історію нашого клубу стався такий от необов’язковий невиїзд.

– А яка насправді ситуація в клубі? Називаються дуже тривалі терміни заборгованостей перед футболістами…

– За нашими даними, заборгованість перейшла піврічний період. Ситуація складна. Як вам відомо, за останній рік Таврія втратила низку провідних гравців, більшість з яких тепер грають за добротні клуби ПФЛ.

– А як на це дивиться республіканська федерація футболу? До слова, вас, одного з лидерів ультрас, хоча б перевибрали?

– Так, я залишаюся віце-президентом ФФ АР Крим. Організацію очолив відомий на Херсонщині меценат спорту Ігор Колихаєв. Надія є, як заявлялося при голосуванні, прихід цієї людини стане полегшенням та підтримкою футболу Криму на материковій Україні, та безпосередньо сімферопольської Таврії. Але поки що, як бачимо, Таврія не їде в Краматорськ…

– Багаторічний очільник Бериславського району Володимир Коновалов залишається опікуном клубу?

– Так, він залишається керуючим справами Таврії та, за нашими даними, хоче залишитися ним. Ну, що ж – сподіваємося, він докладе максимум зусиль, щоб клуб уник другого – фатального – невиїзду, адже відповідальність на ньому.

– Це перший невиїзд, другий означатиме зняття зі змагань та втрату професіонального статусу. Наразі Таврія йде в відпустку, щоб повернутися, чи є занепокоєння за саму долю клубу?

– Так, дійсно, тривога є. Пора б втрутитися опікунам клубу, це Сергій Куніцин (він лишається президентом ФК Таврія), новообраний голова ФФ АР Крим Ігор Колихаєв, відповідальні особи з Української асоціації футболу. Свого часу були зроблені певні кроки до облаштування бериславського стадіону, Таврії обіцяли системний розвиток і повернення в еліту українського футболу. А зараз стоїть питання про саме існування клубу. Якщо цей менеджмент клубу не впорався, то може треба сказати «Дякую», та залучити нових людей, які розроблять стратегію розвитки клубу, та будуть її виконувати?

Хотів би підкреслити, що Таврія – це не просто команда. Це іміджевий проект для вітчизняного футболу та України в цілому. Це вагомий елемент по протидії пропаганді країни-агресора. Якщо хтось думає, що Таврія просто помре – і все на цьому, то він помиляється. І ультрас Таврії та інших українських клубів не залишать долю Таврії без уваги, і російська пропаганда, нажаль, також. Уявіть собі розчарування тисяч співвітчизників, які з-під окупації стежили за долею клубу. Таврія повинна жити! Треба зробити все, щоб її врятувати!
Відправити
  • Комментарии
Работает на Disqus