Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Володимир Бондаренко
14 лютого 2022, 10:15
Інтерв'ю, Топ-новина

Володимир Бондаренко: Ми хочемо багато забивати

З відпустки «Таврія» повернулась під керівництвом нового головного тренера - Володимира Бондаренка.

40-річний фахівець з Києва, у минулому вихованець академії «Динамо» (Київ). Грав у командах Вищої, Першої та Другої ліг України: ЦСКА (Київ), «Арсенал» (Київ), Луцька «Волинь», одеський «Чорноморець», «Борисфен», «Олександрія», «Оболонь» та інші. У 2015 році розпочав кар’єру в якості тренера «Десни» (Погреби), а з лютого 2016-го року став головним тренером Вишгородського «Діназа».


- Хто запропонував вам очолити Таврію? Як відбувався ваш перехід до команди?

- Мені подзвонив президент «Таврії» Едуард Вікторович Репілевський, ми поговорили спочатку з ним по телефону і домовились про зустріч. Я приїхав до Нової Каховки, Едуард Вікторович поставив мені запитання, після я запитав про моменти, що цікавили мене… Едуард Вікторович через деякий час уже дав остаточну відповідь.

- Ви встигли пограти під керівництвом таких відомих тренерів як В’ячеслав Грозний, Володимир Безсонов, Олег Кузнецов, Віталій Кварцяний, Володимир Шаран… Які методи тренувального процесу ви взяли у своїх наставників?

- Обов'язково у кожного тренера я щось взяв і використовую у своїй тренерській діяльності. Вони всі були глиби для мене, справжні наставники. Звісно будь-який підхід має бути адаптований до футболістів. Щось працює в одній команді, а в іншій ні.

- Говорять, що Кварцяний використовув бронежилети у тренувальному процесі… Чи пам’ятаєте ви якісь цікаві моменти з свого професійного життя футболіста?

- Дійсно у мене був один з найяскравіших тренерів - Кварцяний. Він мотивував усіх хлопців. Так, бронежилети були і вони мали суттєву вагу. Я дуже добре пам’ятаю, ми бігали кроси в них, і в футбол грали в них, - робили все в цих бронежилетах. Доходило до того, що там були такі залізні обойми які приклеювались і, коли ми вже не могли бігти по лісу, то просто викидали їх.

- Тренерів люблять ділити на теоретиків та практиків мотиваторів. Ви себе до якої категорії відносите?

- Не люблю багато говорити. Мені більше подобається працювати і тому думаю, що я скоріше практик.

- «Таврія» завершила першу частину сезону дуже неоднозначно. Чи виробили ви вже стратегію, щоб виправити цю ситуацію?

- Ми подивились всі ігри команди і побачили моменти, де хлопці мали б вигравати, але пропускали м’ячі на останніх хвилинах. Втратили дуже багато очок там, де не мали б їх втрачати. Звісно те, що одразу впало нам в очі - лінія атаки була сильніша за лінію оборони. Попереду зібрані хлопці дуже гарного рівня. Наша задача цей дисбаланс прибрати і ми сподіваємось, що справимось з цим і далі будемо перемагати.

- Яка головна задача команди у цьому сезоні?

- Задача одна - перемагати у кожному матчі.

- За цей проміжок часу роботи із Таврією наскільки ви оцінюєте спроможність команди виконати поставлену ціль?

- Ми заочно познайомились з хлопцями по відео і приїхавши сюди побачили їх в реальному житті. Стан у команди дуже хороший. Для виконання цілі нам треба підтягувати зараз усі аспекти: фізичні, тактичні нюанси.

- Ви переглядаєте склад команди та позиції дійсних гравців?

- Звичайно. Якщо приїдуть сильніші хлопці на перегляди, ніж ті, хто є в команді, - це життя, ми маємо робити команду сильнішою. Ми можемо з кимось попрощатися, хлопці про це знають і працюють. Зараз по роботі претензій не має взагалі. Вони виконують усе з великим бажанням.

- В який футбол буде грати «Таврія» Бондаренка?

- Швидкісний з уклоном на атаку, ми хочемо багато забивати.
Відправити
  • Комментарии
Работает на Disqus