Таврия

Футбольный клуб из Симферополя

Официальный сайт

Желько Любенович
19 июля 2021, 16:35
Статьи

Легенда «Таврії» на старті тренерської кар’єри

Добре відомий фанатам «Таврії» сербський футболіст Желько Любенович розпочав самостійну тренерську кар’єру.

За плечима у 40-річного серба майже 13 років виступів в українському чемпіонаті, і п’ять з них Любенович провів у кольорах «Таврії», увійшовши до десятки «гвардійців» клубу – тобто гравців, які зіграли найбільше кількість матчів за команду в історії. В активі Желько 169 поєдинків та 22 забитих м’ячі за кримчан.

Тепер же, повісивши бутси на цвях, серб розпочав самостійну тренерську кар’єру, очоливши у літнє міжсезоння клуб «1 Май Рума», який виступає у дивізіоні «Войводіна» третьої за силою ліги Сербії. Перед молодим амбітним наставником керівництво клубу поставило доволі непросту задачу – потрапити до четвірки кращих команд свого дивізіону. Але, як свідчать прогнози на футбол від професіоналів, виконання такого завдання цілком під силу цікавому колективу з містечка Рума, з яким тепер працюватиме легенда «Таврії» Любенович.

Зазначимо, що минулого сезону команда з Руми посіла лише дев’яту сходинку серед двадцяти команд у підсумковій таблиці свого дивізіону, набравши 58 очок у 38-ми турах. Забила команда 45 м’ячів, а пропустила у свої ворота 34 рази.

Повертаючись до фігури Любеновича, варто зазначити, що підготовку до старту тренерської діяльності Желько розпочав ще за часів свого перебування в Україні. Ще будучи гравцем луганської «Зорі», серб розпочав навчання на тренерських курсах в Центрі ліцензування Української Асоціації Футболу, ставши випускником цієї інституції. Вже цього року Любенович продовжить навчання в УАФ, претендуючи на ліцензію категорії «Pro».

Нагадаємо, що окрім «Таврії» та «Зорі», Любенович виступав в Україні ще і за «Кривбас» та «Олександрію». Всього на рахунку серба 303 матчі в українському чемпіонаті, що робить його другим легіонером в історії турніру за цим показником. Більше ігор провів лише легендарний гравець «Шахтаря» Даріо Срна – 339 поєдинків.

Поделиться