Таврия

Футбольный клуб из Симферополя

Официальный сайт

Навчальний процес студента-фізкультурника
19 сентября 2021, 18:25
Статьи

Навчальний процес студента-фізкультурника

За стереотипами студенти-фізкультурники не вчаться, а байдики б’ють. Вважається, що вони нічого не вивчають, а тільки й роблять, що займаються спортом. Так, фізичних навантажень у них більш ніж достатньо, але і список дисциплін у них досить суттєвий.

Дисципліни на факультеті фізкультури

В переліку дисциплін, які вивчаються студентами-фізкультурниками є загальноосвітні, спрямовані на гуманітарні та соціально економічні сфери знань (англійська мова, історія, філософія, педагогіка, психологія тощо), а також математичного і природничого характеру (математика, інформатика, хімія тощо). Багато з них є фундаментом для освоєння загальнопрофесійних предметів, таких як анатомія, фізіологія, біохімія, біомеханіка, гігієна, педагогіка фізичної культури та спорту, педагогічна психологія, статистика, вікова морфологія тощо. Також окремо виділяють дисципліни спеціалізації, серед яких часто вивчається економіка праці, фінанси, лижний спорт, волейбол, баскетбол, настільний теніс, аеробіка, туризм.

З цього списку видно, що студенти-фізкультурники мають засвоїти великий арсенал знань. Але специфіка навчання на даному факультеті полягає в необхідності відвідування великої кількості тренувань, що забирає значну частину часу. Іноді студенти факультету фізичної культури та спорту вирішують делегувати непріоритетні навчальні обов’язки спеціальним сервісам, скориставшись послугою, наприклад розв’язання задач на замовлення, або написання реферату, есе, доповіді тощо.

Здобуття практичних навичок

На сьогодні цінуються кваліфіковані професіонали, які мають не лише теоретичні знання, але і практичні навички. Останні також можна засвоїти під час навчання у виші. Освітні програми спрямовані на формування необхідних компетенцій, які знадобляться випускнику в його професійній діяльності.

З цією метою до кожної спеціальності були введені спеціалізації, на яких студенти можуть вивчати певний вид спорту, або певне професійне спрямовування більш детально. Найрозповсюдженішими спеціалізаціями є загальна фізичні підготовка, волейбол, настільний теніс, атлетизм, футбол, єдиноборства, плавання, туризм, спортивний туризм тощо.

Перспективи кваліфікаційного рівня

Спеціалісти, які отримали кваліфікацію за результатами навчання на факультеті фізкультури та спорту можуть працювати в таких місцях:

  • В освітніх установах усіх типів;
  • У збірних командах профільного виду спорту;
  • В управлінській діяльності сфери фізичної культури та спорту;
  • На підприємствах різної форми власності, пов'язаних з виконанням фізкультурно-оздоровчих і реабілітаційних завдань засобами фізичної культури та спорту;
  • В фізкультурно-спортивних, спортивно-видовищних, туристських, лікувальних, реабілітаційних та профілактичних установах.

Зазвичай лише на базі диплому неможливо стати професіоналом вищого рівня. Для кар’єрного росту та збільшення заробітку потрібно постійно підвищувати власну кваліфікацію шляхом навчання на спеціалізованих курсах підготовки бажаного напрямку.

Як бачите, студенти-фізкультурники не лежні. Це працьовиті особистості, які окрім самовдосконалення в плані освоєння спектру знань займаються ще й відбудовою власного тіла, покращенням фізичних якостей з метою популяризації спорту і здоров’я у суспільстві.

Поделиться