Таврия

Футбольный клуб из Симферополя

Официальный сайт

Футбольні трансфери, що потрясли світ
29 сентября 2021, 16:15
Статьи

Футбольні трансфери, що потрясли світ

Футбол є найпопулярнішим видом спорту в світі. Деякі трансферні історії стають надбанням громадськості, яке обговорює весь світ. Деякі трансфери піддали в шок не тільки світовий футбол, але і всю світову громадськість. Давайте згадаємо кілька таких історій. Для того, щоб збільшити свій виграш на ставці, переходьте на сайт Favbet.

Девід Бекхем («Реал» -> «Лос-Анджелес Гелаксі»)

У цей трансфер не вірилося до останнього моменту. Навіть Фабіо Капелло, тодішній тренер «вершкових», був упевнений, що Девід повернеться назад через кілька днів і це просто хороший рекламний хід, але він не повернувся. А тепер уявіть, МЛС тоді була нікому не потрібною лігою, на матчі якої ходило по 5 тисяч осіб, а Девід був футбольною знаменитістю номер один у світі. І в США розуміли: щоб підняти інтерес до футболу в країні потрібна бомба. Цією бомбою став Бекхем. Подейкують, що за п'ять років в Америці він заробив понад 200 мільйонів доларів. Навіть зараз це нереальний контракт для футболу. У підсумку той трансфер спровокував різке зростання інтересу до соккеру в Сполучених Штатах. Збільшилася кількість проданих квитків на матчі, подорожчали телевізійні права, ЗМІ стали постійно говорити про футбол. Загалом, ліга отримала величезний імпульс до розвитку і в неї потихеньку поїхали зірки.

Неймар («Барселона» -> «ПСЖ»)

Найбільш свіжий приклад. Цей трансфер обійшовся парижанам в 222 мільйони євро. Попередній трансферний рекорд був побитий дворазово. Ніхто не міг уявити, що таке взагалі реально, адже подібні величезні суми відступних для того і прописуються, щоб їх ніхто не міг потягнути. Але тільки не коли ти-Катар, і вся твоя країна складається з нафти. Загалом, Неймар не захотів залишатися в тіні Мессі і ризикнув, а головним вигравшим, незважаючи на величезні витрати, виявився Париж. Клуб встав і сказав всьому світу: "так, ми топ-клуб. Поки ми не виграли Лігу чемпіонів, але скоро це зробимо. Ми дуже круті, не потрібно нас вважати другим ешелоном. Гравці вибирають нас". Після цього трансферу про «ПСЖ» почали в рази більше, правда, деякі стали називати це кінцем футболу, адже клуб паралельно заявив, що їм все одно на фінансовий фейр-плей. Вони витрачають, скільки хочуть, вони сильніші, тому що багатші. І це вже зовсім не круто.

Луїш Фігу («Барселона» -> «Реал»)

2000-й рік. Луїш Фігу переходить з «Барселони» в «Реал» за 60 мільйонів євро. Як зізнавався Перес, умовити перейти Фігу було все одно, що вирвати серце у співвітчизників. Португалець був головною зіркою і капітаном «Барселони». Його обожнювали в Каталонії, і він бере і переходить в стан найлютішого ворога. Тоді ніхто не міг і припустити, що таке можливо і ніхто не міг заплатити за гравця 60 мільйонів, але Перес і Фігу ризикнули. Галас не вщухав кілька років, а кожен матч в Каталонії для Фігу був аналогічний поїздці в пекло. Сотні монет і запальничок були кинуті в футболіста. Одного разу в нього кинули навіть свинячу голову. Плакатів з написом» Юда " було не злічити. Тим не менш, для «Реала» цей трансфер виявився виграшним. Фігу отримав «Золотий м'яч» і поклав початок ері Галактікос, так що незабаром в клуб перейшли Зідан, зубастік Роналдо, Бекхем та інші. «Реал» став першим суперклубом в історії, що скуповує всіх головних зірок і показав, як повинен працювати маркетинг у футболі. Вже потім прийшли Абрамович, шейхи та інші власники, але по галасу з тим переходом і донині не може зрівнятися ніхто і ніщо.

Поделиться