Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Які існують можливості та вакансії у футбольних клубах?
13 січня 2022, 12:05
Статьи

Які існують можливості та вакансії у футбольних клубах?

Недарма кажуть, що футбол – він для всіх. Той, хто всім серцем любить цю гру — знайде себе в ній у різних ролях, виходячи з талантів та умінь. На Jooble можна знайти різноманітні вакансії, пов'язані з футболом. І не обов'язково бути професійним гравцем. Все частіше, навіть у невеликих містах, починають з'являтися футбольні клуби, які пропонують найрізноманітніші вакансії. Робота у футбольному клубі доступна для різних фахівців. Розглянемо найбільш популярні посади.

Професії пов'язані з футболом

Футболіст

Професія Футболіст

Почнемо, звичайно ж, з професії футболіста. Збоку може здатися, що футболіст — професія не важка. Катайся собі по містах і селах, виходь на поле, грай у своє задоволення. Проте це далеко не так. За один сезон професійний футболіст отримує близько 200 травм різного ступеня важкості, а щоденні тренування проводяться в буквальному значенні «на зношування». Додайте сюди:

  • підвищену увагу преси;
  • традиційно завищені очікування вболівальників;
  • вимушене життя «на валізах».

Не кожен зможе втримати на своїх плечах такий тягар.

Футбольний агент

Кожен професійний футболіст має свого агента. Така людина займається бухгалтерією, плануванням, аналітикою, а деякі з них примудряються давати й цінні поради щодо особистого життя підопічних. Агент повинен мати ліцензію на здійснення подібної діяльності, а в ФІФА навіть утворено цілий інститут футбольних агентів.

Тренер

До обов'язків футбольного тренера входить підготовка команди до ігор, вироблення стратегії для кожного конкретного матчу, вивчення суперників та робота з кожним членом команди. Саме тренер ставить бойовий настрій перед матчем, саме тренер розбирає помилки після.

Як правило, у тренери йдуть люди, які все своє життя пов'язали зі спортом і часто мають спортивні заслуги. Тренер повинен мати ліцензію на провадження цього виду діяльності. Ліцензії видаються залежно від рівня підготовки, попередніх результатів спортивної кар'єри та рівня освіти.

Футбольний перекладач

У професійному футболі без перекладача не обійтись. Команди виїжджають до різних країн світу для проведення матчів, а в останнє десятиліття дуже поширилася практика найму іноземних гравців та тренерів. Мовний бар'єр треба долати і під час тренувань.

Роботою у тренувальному та ігровому процесі перекладачі не обмежуються. Вони беруть участь в організації побуту команди, у вирішенні тих чи інших проблем гравців, особливо якщо команда виїжджає в іншу країну.

Ким ще можна влаштуватися в футбольний клуб?

Крім перечислених посад потрібні і більш "земні професії". Футбольним клубам потрібні:

  1. Лікарі, масажисти та фізіотерапевти – лікують, відновлюють футболістів тощо.
  2. Фахівці з підготовки поля – відповідають за якість газону тощо.
  3. Спеціалісти в відділ маркетингу та реклами які займаються просування клубу в медійному просторі.
  4. Продавці — продаж квитків, сувенірів тощо.
  5. Охорона, менеджери, бухгалтери, юристи.

Як бачити, список професій футбольного клубу дуже великий. Можна зробити висновок, що знайти роботу у футбольному клубі – реально. Всі професії є доступними, але щоб стати конкурентоспроможним професіоналом своєї справи, необхідно підвищувати рівень кваліфікації.

Поділитися