Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Густав Свенссон
19 липня 2022, 19:16
Статьи

Колишній гравець «Таврії» бореться за медалі чемпіонату Швеції

Шведський півзахисник Густав Свенссон, добре знайомий фанатам сімферопольської «Таврії», повернувся до рідного клубу «Гьотеборг», з яким намагається пробитися до трійки призерів шведського чемпіонату.

Для опорного півзахисника, якому в лютому виповнилося 35 років, повернення до «Гьотеборгу» минулого літа стало символічною подією, адже саме в цьому клубі він розпочинав свою професійну кар’єру і, напевно, саме тут Свенссон розраховує дограти останні роки в футболі.

Непогано було би повісити бутси на цвях, досягши з рідною командою якогось гучного успіху, і в цьому плані фанати «Гьотеборгу» розраховують на те, що їх улюблена команда побореться цього сезону за медалі місцевого вищого дивізіону – Алсвенскан. Проте наразі перспективи колективу виглядають не надто райдужно, і вся боротьба за медалі ще попереду.

Після 14-ти зіграних турів команда екс-гравця «Таврії» посідає сьому сходинку в таблиці чемпіонату, відстаючи від омріяної третьої позиції на 7 очок. А експерти беттинг-сфери наразі залишають «Гьотеборгу» не так багато шансів на досягнення мети. Зокрема, серед тих, хто дотримується такої думки, і відома компанія 1xBet, в лінії якої завжди можна знайти різноманітні довгострокові варіанти на парі, що стосуються європейських футбольних чемпіонатів. І ті прихильники шведського клубного футболу, які знають, де активувати код від 1xBet, що дає можливість отримати додаткову винагороду за парі, вже встигли помітити, що зараз шанси «Гьотеборгу» посісти місце в призовій трійці сезону, дорівнюють приблизно 8% вірогідності.

Можливо, більш успішно складеться сезон для команди Свенссона в Кубку Швеції, де команда стартує вже наприкінці серпня матчем проти команди «Торнс», що представляє третій за силою дивізіон країни. Втім, це лише другий раунд кубкового змагання, і в разі перемоги над «Торнсом» надалі у «Гьотеборга» будуть більш міцні опоненти.

Варто нагадати, що Густав Свенссон виступав за «Таврію» з липня 2012-го по березень 2014-го року, і в сумі провів за український клуб 23 матчі в різних турнірах. Взагалі ж кар’єра шведського хавбека повна різноманітних географічних подробиць – гравець встиг пограти за низку клубів з різних континентів. Як повідомляє портал Betonmobile.UA, де завжди можна відшукати цікаві статистичні подробиці та актуальні новини футболу, за кар’єру Густав виступав за такі клуби як турецький «Бурсаспор», китайський «Гуанчжоу Сіті», американський «Сіетл Саундерс», і звісно ж – за рідний «Гьотеборг», в який повертається вже не вперше.

Саме після того, як Свенссон залишив «Таврію» і перед тим, як перебратися в Китай, він ще майже два роки пограв за рідну команду.

Цікаво, що на рахунку Густава є 32 матчі за національну збірну Швеції, і в якості гравця «Таврії» він теж представляв «Тре крунур» на престижних міжнародних змаганнях. Втім на головні турніри в кар’єрі Свенссон вже їздив не в якості «таврійця». Мова про чемпіонат світу 2018-го року та Євро-2020.

Свенссон – перший шведський легіонер в історії українського чемпіонату. Лише на початку 2022-го року у вітчизняній першості з’явився другий представник цієї країни – одеський «Чорноморець» запросив до своїх лав захисника Дугласа Бергквіста.

Серед найвагоміших досягнень Густава – два титули чемпіона Швеціх, виграні з «Гьотеборгом» у 2007-му та 2014-му роках, два Кубки Швеції (2007-й та 2009-й роки), а також титул чемпіона північноамериканської ліги МЛС із «Сіетлом».

Поділитися