Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Шахтар
1 вересня 2022, 12:00
Статьи

Оцінені шанси єдиного представника України в Лізі чемпіонів

Після вильоту київського «Динамо» в кваліфікації Ліги чемпіонів у головному турнірі Старого світу залишився всього лише один представник України – донецький «Шахтар».

Вже відбулося жеребкування групової стадії ЛЧ, за підсумками якого «гірники» дізналися склад своєї четвірки. І треба визнати, що суперники команді Ігоря Йовічевіча дісталися дуже непрості – це чинний володар Кубку чемпіонів – мадридський «Реал», а також німецький «РБ Лейпціг» та шотландський «Селтік», як також мають потужні склади і виглядають міцними опонентами для «Шахтаря», що втратив багато легіонерів перед стартом сезону.

Що ж думають бетинг-експерти стосовно шансів «гірників» на успіх у групі «F»? Ми проаналізували котирування від відомої компанії Мелбет, в лінії якої завжди можна відшукати цікаві варіанти для парі на європейські кубки. І ті шанувальники футболу, які вже знають, де ввести бонус код від БК Мелбет та отримати додаткову винагороду за парі на підсумки групової стадії Ліги чемпіонів, встигли помітити, що «Шахтар» вважають аутсайдером свого квартету. Шанси українського клубу на перемогу в групі оцінено у дуже низький показник – всього лише 2% вірогідності. А якщо ви плануєте парі на те, що «гірники» вийдуть в плей-офф з однієї із двох найвищих сходинок в таблиці, то шанси будуть трошки вищими, але все одно не надто обнадійливими – 11%.

Звісно ж, ті хто цікавиться футболом та робить прогнози на спорт, що стосуються саме європейських кубків, розуміють в чому причина такого ставлення експертів до перспектив «Шахтаря» в новому сезоні. «Гірники» втратили надто багато виконавців високого рівня, а на зміну їм змогли отримати не таке якісне підсилення, яке б дозволяло їм на одному рівні конкурувати не те, щоб з мадридським «Реалом», а хоча б із шотландським «Селтіком».

Наприклад, влітку з «Шахтаря» пішли Давід Нерес, Додо, Маркос Антоніо, Фернандо, Ісмаїлі, Манор Соломон, Марлон та Педріньо, загальна трансферна вартість яких складає понад 100 мільйонів євро. Натомість склад команди Ігоря Йовічевіча поповнили такі виконавці, як Олександр Зубков, Іван Петряк, Невен Джурасек, Андрій Тотовицький, Богдан Михайличенко та Лукас Тейлор. І трансферна вартість всіх цих виконавців не дотягує навіть до половини вартості одного лише Нереса, який вже довів свій високий клас в іграх за португальську «Бенфіку». То ж втрати «Шахтаря» видаються надто серйозними, аби претендувати на успіх в цій Лізі чемпіонів.

Тим не менше, команда Йовічевіча не збирається складати зброю ще до початку турніру і своїм незвичним для вболівальників складом спробує полоскотати нерви грізним опонентам. Календар змагань вже у першому турі відправить «гірників» у гості до «РБ Лейпціга», а у другому турі на фанатів «Шахтаря» чекає формально домашня гра проти «Селтіка», в якій український клуб розраховує принаймні на те, аби здобути перші очки.

Найбільш очікувані двобої «гірників» проти мадридського «Реалу» відбудуться у третьому та четвертому турах групової стадії – 5-го та 11-го жовтня. У іграх проти чинного володаря Кубку чемпіонів «Шахтар» та його гравці зможуть дізнатися, на що справді здатні у новому сезоні.

Поділитися