Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

Збірна Англії з футболу
22 листопада 2022, 13:45
Статьи

Володар найдорожчого складу ЧС-2022 потужно стартував на «мундіалі»

Збірна Англії з футболу, чий склад аналітики визнали найдорожчим на чемпіонаті світу, впевнено розпочали свій шлях на турнірі в Катарі.

Англійці у першому ж матчі продемонстрували якість свого складу, розгромивши з «тенісним» рахунком 6:2 суперників зі збірної Ірану. Ще до перерви «Три леви» розписалися у воротах опонентів тричі, а вже у другому таймі підопічні Гарета Саутгейта зіграли за принципом «і собі, і людям», знову забивши три голи, але цього разу дозволивши трошки активніше зіграти у чужих воріт і суперникам.

Після такого потужного старту в Катарі англійців знову повернули до трійки головних фаворитів ЧС-2022 букмекерські експерти. Зокрема, аналітики відомої компанії leonbets ua, в якій широкий вибір об’єктів для парі на чемпіонат світу з футболу, зараз оцінює шанси британського колективу на титул у 14% вірогідності. За цим показником англійців випереджають лише збірні Бразилії та Аргентини, чиї перспективи на турнірі оцінюють у 23% та 18% шансів відповідно.

Цікаво, що Англія у той же час випереджає усіх своїх конкурентів на «мундіалі» за іншим показником – вартістю складу. Напередодні старту турніру у новини букмекерів потрапило дослідження експертів порталу Transfermarkt, у якому ті назвали «найдорожчі» склади учасників ЧС-2022 в Катарі. І виявилося, що саме англійська збірна має «ростер» з найвищим загальним «цінником» у 1.26 мільярдів євро. На другому місці розташувалася збірна Бразилії, оцінена у 1.14 мільярдів, а доповнили п’ятірку найдорожчих збірних на світовій першості збірні Франції (1.03 мільярдів), Португалії (937 мільйонів) та Німеччини (886 мільйонів).

Після вдалого старту на чемпіонаті світу англійцям залишилося зіграти ще два матчі у своїй групі «В», суперники в яких вже будуть більш небезпечними, аніж стартовий опонент команди Гарета Саутгейта. У другому турі групового турніру на «Трьох левів» очікує дуель з командою Сполучених Штатів Америки 25-го листопада, а у третьому – принципова битва проти географічних сусідів з Уельсу 29-го числа останнього осіннього місяця.

Нагадаємо, що на минулому чемпіонаті світу у 2018-му році англійці дісталися півфінальної стадії, в якій поступилися у додатковий час команді Хорватії (1:2). Програвши у грі за третє місце бельгійцям (0:2), збірна Англії у підсумку залишилася на четвертій сходинці «мундіалю».

Поділитися