Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

3 жовтня 2006, 10:43
1 ліга

12 тур. Первая лига. "Волынь" - "Динамо-ИгроСервис" - 3:1

"Волынь" - "Динамо-ИгроСервис" - 3:1

2 октября 2006 г. Луцк. (19:00). Стадион "Авангард". 5750 зрителей. 18ºС.

Судьи: Штыка (Белая Церковь), Школьный (Вышгород), Матяш (Полтава)
Делегат ФФУ: А. Бузник (Киев)

"Динамо-ИгроСервис": Билан, Баленко (Бахуринский, 46), Черник, Тарновский, Мартынов, Васин (Марченко, 54), Доценко (Подгайный, 57), Симончук (Гади, 46), Якименко, Морозов (Бобаль, 61), И.Мельник

"Волынь": Романенко, Птачик, Донец, Рыбковский (Кашуба, 63 (Сворак, 88)), В.Мельник (Р.Степанов, 80), Ряхн, Остроушко, Максимюк (Семиряк, 58), Товкацкий (Кравчук, 77), А.Степанов, Алози

Голы: Товкацкий 25, Алоизи 34, 45+1 - Мельник 37.
Предупреждения: Р.Степанов 90 - Баленко 1, Доценко 30, Бахуринский 52, Черник 63, Мартынов 63.

Після перемоги у попередньому турі в гостях над харківським "Геліосом", у Луцьку матч проти чергового претендента на лідерство в першій лізі - "Динамо-Ігросервіса", очікувався з певним нетерпінням. З одного боку, у випадку перемоги волинян, вони всерйоз наближалися до "зони підвищення", з іншого - кримчани у попередніх одинадцяти матчах першості зазнали лише однієї поразки, та й то ще у першому турі. Тому звітна гра повинна була розставити крапки над "І" стосовно перспектив конкурентоспроможності луцького клубу. Й наперед варто відзначити, що обидві команди виправдали сподівання уболівальників, продемонструвавши гостросюжетний, атакуючий футбол. Напевно, у нинішньому сезоні жодна інша команда, окрім хіба ФК "Львова", не показала у столиці Волинської землі такої цікавої й упевненої гри. Проте перейдемо безпосередньо до подій на футбольному полі.

З першим обертом м'яча по зеленому газону стадіону "Авангард", обидва суперники продемонстрували, що головною їх зброєю у погожий осінній вечір стане, як і годиться лідерам, саме напад. Волиняни на першій же хвилині провели небезпечний рейд у штрафний майданчик динамівців і захисники змушені були вибивати круглого на кутовий. Гості відзначилися на четвертій хвилині матчу, коли Якименко виконав небезпечний навіс з правого флангу на дальню стійку, але ніхто з партнерів на цю передачу не встиг. Господарі відповіли доволі небезпечним розіграшем штрафного, який також вдалося ліквідувати обороні сімферопольців, а потім створили й перший гольовий момент у матчі. Після прострілу справа, Алозі у стрибку завдав потужного удару по центру воріт, але м'яч полетів прямо у голкіпера. За мить Мартинов також по центру розкидав фінтами луцьких захисників, увійшов у штрафний, але пробити так і не зумів, втративши м'яч у боротьбі. Затим, на 12-й хвилині настирний Алозі знову заледве не забив. Максимюк справа подав кутовий, а Майкл, вистрибнувши вище всіх, націлено ударив головою у протихід голкіперу, проте оборонці гостей зуміли винести м'яча прямо з лінії воріт і врятували ситуацію. Ще через дві хвилини Максимюк і Мельник розіграли штрафний і останній відкинув шкіряного направо під удар Донцю. Але постріл Андрія хоча й вийшов потужним і точним прямо в нижній кут, та Білан виявився на місці й без проблем зловив м'яча. Відповідь гостей на цей раз була менш небезпечною - Якименко з правого кута штрафного пробив "по горобцях". У цей час вималювалася й чітка картина співвідношення сил: хоча стовідсотково заволодіти ініціативою не вдалося жодному з суперників, більш небезпечними і гострими були саме дії волинян, що у підсумку виражалося в ударах по воротах та кількості гольових моментів біля воріт "Динамо-Ігросервіса". До того ж, помилки захисту гостей заледве не призвели до автоголу, коли На 19-й хвилині Максимюк зліва прострілив у штрафний на Алозі, а захисник, випередивши нападника й розряджаючи ситуацію, сильно пробив у півметрі від власної стійки.

Але гол, як то кажуть, назрівав, і не дивно, що після певного затишшя господарі відкрили рахунок. Той же Максимюк на 25-й хвилині подав кутовий справа прямо у центр штрафного майданчика на Товкацького, який головою чітко "розстріляв" ворота суперника - 1:0. Після цього динамівці пішли відіграватися і їм вдалося на деякий час відсунути гру до центру поля. Але навіть пресинг на половині господарів не приніс їм належних дивідендів. Єдиним моментом став прорив Мартинова без м'яча до лінії воротарського, який так і не завершився ударом. А от "Волинь" "вистрілила" ще раз. На 34-й хвилині Донець майже з центра поля закинув навіс у штрафний майданчик через захисника, а Алозі, який увірвався в карну зону, у високому стрибку головою метрів з 13-ти кивком перекинув м'яч через голкіпера під поперечину - 2:0. Наступна ж атака могла принести нігерійському нападнику ще один шанс на успіх, але Білан в останній момент зняв м'яч з голови Майкла. У цей час волиняни почули було "запах крові" й понеслися добивати суперника, але не тут-то було. Вже на 37-й хвилині швидка атака динамівців завершилась скидкою Симончука з лінії штрафного на хід Ігорю Мельнику, котрий протягнув м'яч до володінь Романенка й чітко "бахнув" у правий від голкіпера кут, скоротивши таким чином розрив у рахунку. Але натиск господарів не стихав, у чому особливо виділявся Алозі, котрого підганяв бадьорими закликами й численний фан-сектор луцької команди. Так, спочатку Майклу не вдалося належним чином замкнути навіс Максимюка зліва, а згодом після пасу Товкацького на вихід, нігерійця випередив воротар. Між цими моментами страж воріт гостей відзначився ще раз, коли захисники відверто проґавили Товкацького після довгої поздовжньої передачі і останній, випередивши опонентів на добрих два метра, виходив сам на сам з Біланом. У цьому випадку голкіпер вчасно вийшов з воріт і головою виніс м'яч за межі поля. А коли йшли додані хвилини тайму, "Волинь" відзначилася втретє. Після навісу справа у штрафний майданчик, Алозі доволі упевнено поборовся за м'яч з кількома захисниками і хльостко пробив у "дев'ятку", довівши рахунок до 3:1 і оформивши "дубль" у другому матчі поспіль. На перерву волиняни йшли під шалені аплодисменти глядачів, які сподівалися на продовження гольової феєрії й у другій половині гри.

Проте після перепочинку активніше заграли сімферопольці, тренер котрих - Олег Лутков, активно почав змінювати характер гри замінами. Так, на 49-й хвилині Мартинов небезпечно пробив метрів з п'ятнадцяти в нижній кут - Романенко хоч і з труднощами, але справився з цим ударом. По тому гості й надалі намагалися загострити ситуацію біля воріт "Волині", але захист лучан діяв упевнено. Згодом гра змістилася ближче до центру поля і небезпечних моментів стало менше як біля одних воріт, так і біля інших. При цьому варто відзначити черговий удар Алозі, якого той завдавав головою з меж штрафного на 56-й хвилині після націленого пасу Рибковського справа. Але м'яч після удару нападника пролетів у кількох сантиметрах над "дев'яткою". Згодом Семиряк, який вийшов на заміну, видав Майклу вивірений пас на лінію воротарського, та у цьому моменті вище всяких похвал зіграв воротар, котрий сміливим і вчасним кидком у ноги розрядив ситуацію. Потім динамівці примудрилися отримати відразу дві жовті картки за одну хвилину, коли Мартинов перед штрафним завалив Товкацького, а Чернік вирішив поговорити з арбітром на підвищених тонах. В результаті Донець потужно пробив метрів з двадцяти у нижній кут, але і на цей раз воротар був на місці. А на 68-й хвилині Білан повторив свій першотаймовий "подвиг": Алозі перебував у відвертому офсайді, коли хтось з луцьких півоборонців запустив м'яч довгою передачею на хід Товкацькому. Захисники сімферопольців зупинилися, очікуючи реакції лайнсмена на "поза грою" нігерійця, але оскільки останній до атаки не долучався і спокійно повертався на свою половину поля, то згідно нових правил фіксування офсайду, у Василя виникла гарна нагода довести рахунок до розгромного. Та чергова блискуча гра воротаря "Динамо-Ігросервіса" за межами штрафного на другому поверсі врятувала його партнерів від голу. Потім волиняни провели ще кілька цікавих, але безрезультатних атак. Так, спочатку, після вкидання аута Кашубою, м'яч було переадресовано на дальню стійку на Товкацького, але той пробив біля штанги. А потім Семиряк здійснив сольний прорив зліва у штрафний майданчик до лицьової лінії й майже з нульового кута вдарив у ближній кут - лише гарна реакція Білана врятувала гостей від неприємностей.

У цей час перевага поступово перейшла до кримської команди, чому сприяв й масовий вихід на поле у складі "Волині" молодих футболістів з найближчого резерву. На 72-й хвилині швидка контратака динамівців завершилась пасом у воротарський майданчик, але завдати удару по воротам, незважаючи на зручну нагоду, їм не вдалося. Та все ж після довгих старань через десять хвилин гості зуміли забити гол, але Бобаль, котрий відгукнувся на простріл зліва, перебував у офсайді, через що взяття воріт зафіксоване не було. У завершальну п'ятихвилинку полякав "Динамо-Ігросервіс" молодий Роман Степанов, який замінив Мельника. Спочатку він прорвався у штрафний майданчик зліва, але затягнув з ударом і втратив м'яч, а потім Роман відгукнувся на верхову передачу на дальню стійку після вкидання аута Остроушком, проте у боротьбі з воротарем порушив правила, за що й отримав попередження. Зрештою, уже на першій доданій арбітром хвилині молодий форвард отримав гарний пас на лінію штрафного від Алозі, проте не зумів належно сконцентруватися для удару у боротьбі із захисниками і пробив досить слабо й невпевнено. На останніх секундах матчу сімферопольці намагалися влаштувати завершальний штурм, але створити щось небезпечне біля воріт Романенка їм так і не вдалося.

Таким чином, "Волинь" здобула вже сьому перемогу у нинішньому сезоні і помінялася місцями з "Динамо-Ігросервісом". Тепер лучани мають гарний шанс для прориву вище сходинками турнірної таблиці, що дасть їм змогу поборотися за місце в елітному дивізіоні. Хоча варто відзначити, що певні огріхи в захисті команди повинні таки привернути увагу тренерського штабу "Волині". Разом з тим, неможливо не відзначити вдалу гру Алозі, котрий "розійшовся" у останніх матчах і нині посідає місце серед "передовиків" бомбардирського заліку першої ліги.

сайт болельщиков ФК "Волынь"



Остальные результаты 12-го тура:

Нефтяник-Укрнефть - Крымтеплица - 3:1
Закарпатье - Гелиос - 1:0
Оболонь - Спартак И - 2:1
Динамо-2 - Сталь - 4:1
ФК Львов - Подолье - 2:1
Десна - Борисфен - 1:1
МФК Николаев - ЦСКА - 0:1
Днепр - Энергетик - 1:1
ПФК Александрия - Спартак С - 2:0

После 12-ти сыгранных туром симферопольское "Динамо-Игросервис" занимает 5 место, "Крымтеплица" из Молодежного - 10-я.
Відправити
  • Комментарии
Работает на Disqus