Таврiя

Футбольний клуб з Сімферополя

Офіційний сайт

4 серпня 2007, 14:19
1 ліга

4 тур. «Феникс-Ильичевец» — МФК «Николаев» 0:0

«Фенікс-Іллічовець» - МФК «Миколаїв» - 0:0
Аграрне. Стадіон «Кримтеплиця». 800 глядачів. +28 градусів.

«Фенікс-Іллічовець»: Білошапка, Павлик, Король, Валуєв – к, Терещук (Фабрін, 62), Ліскін (Мустафаєв, 46), Єгоров (Салюк, 89), Грищенко (Парубін, 78), Петроченко, Кожемякін (Кобіков, 82), Сітдіков.
Запасні: Скибенко, Демиденко.
Головний тренер: Олексій Антюхін.

«Миколаїв»: Лавренцов, Орлатий, Оксимець – к, Євстафієв, Канюк, Смішко, Васін (Веприк, 76), Богач (Бербат, 67), Мариненко, Вікарюк (Фоменко, 64), Чорний (Бойченко, 84).
Запасні: Гайдаржи, Луценко, Влаєв.
Головний тренер: В’ячеслав Мазараті.

Попередження: Оксимець, 29.

Арбітр: Віталій Дяденко (Кіровоград).
Асистенти: Віктор Федан (Олександрія), Сергій Лихотворік (Черкаси).
Резервний арбітр: Володимир Шліхта (Сімферополь).
Делегат ФФУ: Олександр Кран (Харків).

У стартових турах чемпіонату України серед команд першої ліги футболістам «Фенікса-Іллічовця» довелося грати проти двох минулорічних представників вищої ліги («Іллічівець» і алчевська «Сталь»), а також проти колективу, який рік тому був представлений в елітному дивізіоні («Волинь»). І хоча підопічні Олексія Антюхіна намагалися гідно протистояти досвідченим командам, здобути в трьох матчах бодай одне очко їм не вдалося. Однак три поразки поспіль лише згуртували колектив у намаганні переломити хід подій. І це колективу із Калініно вдалося зробити у домашньому матчі проти МФК «Миколаїв».

У стартовому складі «Фенікса-Іллічовця» на поле вийшов новачок колективу 21-річний нападник Артур Сітдіков. У запасі залишилися ще двоє новачків – 29-річний голкіпер Василь Скибенко і захисник Олександр Салюк.

У складі миколаївців було немало досвідчених гравців. Прихильникам футболу багато скажуть імена Андрія Оксімця, Богдана Смішко, Дениса Васіна, Олександра Богача, Олега Вікарюка. Саме гості першими потурбували захист суперника, коли на шостій хвилині Артем Чорний пробив у ближній кут, але зробив це неточно.

Цей постріл став чи не єдиним у найближчі десять хвилин. Відчувалося, що перш за все для команд у цій зустрічі на першому місті заповітні турнірні очки, а видовищну гру шанс продемонструвати протягом сезону ще буде. З 18-ї хвилині стало цікавіше. Не дуже вдало зіграв Андрій Кожемякін, у якого був оперативний простір для подальших дій, але нападник господарів вирішив скоріше позбутися м’яча, у підсумку ж воротар забрав «кулю». За дві хвилини Геннадій Єгоров робив навіс з лівого флангу, який намагався замкнути Ліскін, але удар у Івана не вийшов. Гості відповіли небезпечним пострілом на 34-й хвилині у виконанні Смішко, який небезпечно пробив зі штрафного поруч із стійкою. Останнім же моментом у першому таймі став небезпечний постріл Єгорова, який перебував у воротарському майданчику, але голкіпер розгадав намір півзахисника.

Перша половина другого тайму залишилася цілком за кримчанами. Протягом півгодини футболісти «Фенікса-Іллічовця» створили кілька небезпечних моментів, після яких і самі гравці, і вболівальники хапалися за голову. На 49-й хвилині Кожемякін пробив з правого флангу, але не влучив у рамку воріт. На 54-й хвилині Олексій Грищенко небезпечно пробив з-за меж штрафного майданчика, голкіпер відбив м’яч, який міг добити у сітку Сергій Петроченко, але удар у півзахисника вийшов невдалим. І, нарешті, найбезпечніший момент стався на 60-й хвилині, коли Петроченко сильно з дальньої дистанції пробив у поперечину, від якої м’яч відскочив, але лінію воріт не перетнув.

Після цього двічі у гостей були моменти, які могли кардинально змінити хід подій, але миколаївці у завершальній стадії зіграли неточно.

Останні хвилини зустрічі пройшли в пошуках обох команд шляхів до перемоги. Втім, жодна з команд їх так і не знайшла. У підсумку нульова нічия, яка дозволила футболістам «Фенікса-Іллічовця» здобути перше очко в сезоні.

Євген ПЕРЕСВЄТОВ, спеціально для www.tavriya.com.ua


Остальные результаты 4-го тура:

ПФК Севастополь - Динамо-2 - 0:2
Ильичевец - Крымтеплица - 0:0
ФК ИгроСервис - ФК Львов - 1:1
Сталь А - Оболонь - 0:0
Десна - Волынь - 2:4
Днепр - Сталь Д - 2:0
ЦСКА - Энергетик - 0:3
Днестр - Гелиос - 1:0
Прикарпатье - ПФК Александрия - 1:1
Відправити
  • Комментарии
Работает на Disqus